căutare personalizată

luni, 26 aprilie 2010

Cat Betrayed His Girlfriend! Sex! Heat! Rage! Foul language! (ORIGIN...

De ce torc piscile?

Fenomen fiziologic si psihologic particular, torsul pisicilor nu este mereu, cum se crede in general, sinonim cu multumirea. El poate avea si alte semnificatii.

Pisoii torc usor si din instinct; incepand cu varsta de 2 zile, ei emit acest sunet, in timp ce sug iar mama lor le raspunde, semn de destindere si de buna dispozitie din partea sa.


"Torsul este, inainte de toate, un comportament infantil, nu pentru ca este scos de pisoi ci pentru ca este destinat mamei, precizeaza profesorul B. Denis, de la facultatea de medicina veterinara din Nantes. Este un comportament pe care pisica adulta il va pastra mai tarziu pentru a capta atentia omului, care pentru ea este o super-mama".


Oferind un camin, hrana si protectie, stapanul preia de fapt atributiile mamei pisica. Pui nu torc cu aceeasi intensitate la sanul mamei, unii sunt mai torcatori decat altii, ceea ce putem vedea si la pisicile adulte. Unele pisici, de obicei cele mai familiare, nu torc deloc. Pisica toarce in circumstante bine definite, de exemplu cand scoateti castronelul cu crochetele favorite sau cand preparati mancarea.


Torsul pisicii exprima deci in cele mai multe cazuri, o nevoie intensa de contact si o anumita excitare. Sub mangaieri, pisica isi poate schimba atitudinea: isi ridica coada, isi misca alternativ labele din fata, impinge cu fruntea in mainile omului; si acest comportament este similar cu cel al pisoilor.


Dar pisica toarce si la veterinar, cand sufera sau este ranita sau chiar in clipele mortii. De ce? Ea exprima starea sa de inferioritate, de hiper-excitabilitate, de incertitudine solicitand protectie, ca cineva sa-i acorde atentie si sa se ocupe de ea, aceasta fiind inca o recunoastere necoditionata a acestei SUPER-MAME cu numai doua picioare pe care civilizatia i-a oferit-o.

miercuri, 14 aprilie 2010

Pisoi catre adoptie

Pisoii au venit cu urmatorul mesaj de la actualul stapan:
 
"In alta ordine de idei, avem 5 suflete de natura pisiceasca in cautare de stapan, portofoliul fiecaruia in pozele atasate. Momentan sunt bine, dar n-au prea mare viitor pe cont propriu, asa ca au nevoie de adoptie.
 
Nascuti pe 12.03.2010, inca mai sunt alaptati dar peste o saptamana-doua or sa fie tocmai buni de adoptat.
 
Eu sunt de vreo 3 ani dresor de 1 pisic, deci nu mai pot adopta. Pentru cei mai pretentiosi (sau mai comozi) as fi dispus sa-i fac vaccinarile initiale si carnetul de sanatate - deci sa livrez produsul complet.
 
Care vreti, care cunoasteti pe cineva sa vrea, va raman dator."
 
Pentru cei interesati puteti contacta Pethouse la tel 0724 600677 sau la email: iulia@pethouse.ro!