căutare personalizată

miercuri, 6 ianuarie 2010

Gadgeturile pentru animale, o afacere la moda

In 2007, un bichon maltez pe nume Trouble a devenit cel mai invidiat patruped de pe planeta: stapana sa, miliardara Leona Helmsley, i-a lasat prin testament 12 milioane de dolari. Cazul i-a socat pe multi, insa compotamentul doamnei Helmsley nu este unul neobisnuit. Anual, milioane de stapani de animale cheltuie sume impresionante pentru prietenii lor necuvantatori. Ultima moda: articole high tech pentru animale. Forbes USA a facut o mica analiza, pentru a vedea ce sunt dispusi stapanii sa le cumpere animalelor de companie si cat sunt dispusi sa plateasca.

 

Potrivit Asociatiei Americane a Produselor pentru Animale, sumele cheltuite de americani pentru patrupezii lor s-au dublat in ultimii zece ani si sunt estimate la 45 de milioane de dolari pentru 2009.



Cu toate ca nu exista date clare in ceea ce priveste vanzarile de gadgeturi pentru animale, site-ul de shopping online Amazon.com spune ca aceasta categorie a devenit foarte cautata. In fruntea vanzarilor se afla produsele high tech pentru dresaj, antrenamente si ingrijire, mai spun reprezentantii Amazon.com.

Potrivit celor de la Amazon, citati de Forbes, cele mai bine vandute sunt produsele cu functii mai putin obisnuite, cum ar fi aparatul de tradus Takara, care interpreteaza sunetele scoase de pisica sau cainele dumneavoastra si le transforma in mesaje de genul "Imi place" sau "Nu pot sa suport asta". Un alt produs indragit este Pet's Eye View Camera, un aparat foto care se leaga de zgarda animalului si face poze la anumite intervale de timp. Atunci cand stapanul sa intoarce acasa, poate vedea pe unde a umblat animalul sau.

Dupa aparatele cu functii ciudate, pe lista popularitatii vin cele practice, care ajuta la ingrijirea animalelor. Un exemplu ar fi HydroSurge Rapid Bath Dog Bathing System, un sistem de spalare complet care seamana cu un furtun de gradina cu un pieptene atasat. Aparatul spala si clateste si beneficiaza de o tehnologie care face ca baia sa dureze putin si sa nu fie strasanta pentru animal. Atle exemple de gadget-uri practice sunt GoDogGo, o masinarie care arunca mingi de tenis, pe care cainele trebuie sa le aduca inapoi, si un suport pentru transportul animalelor care controleaza temperatura, astfel incat acestora sa nu le fie prea cald sau prea frig.

Sa nu credeti, insa, ca doar proprietarii de caini sau pisici sunt privilegiati de aceasta noua tendinta. Daca aveti un animal exotic, cum ar fi o soparla sau un sarpe, ii puteti cumpara un incubator si puteti vedea chiar in propria casa cum micutii ies din oua.

Daca, insa, suferiti de alergii care va impiedica sa va apropiati de vreun animal, nu disperati: exista The Haptic Creature, un robot proiectat sa simuleze interactiunea pe baza de atingere dintre stapan si animal. Robotul arata ca un iepure, este acoperit cu blana si, atunci cand este atins, raspunde prin "respiratie", miscari ale urechilor si vibratii. Creatura electronica nu a fost scoasa inca la vanzare, insa creatorul sau spune ca are in plan sa faca acest  lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu