căutare personalizată

luni, 8 februarie 2010

Lucruri interesante despre pisici

Pisicile, prin natura lor, sunt animale interesante si pline de surprize. Ele fac lucruri ciudate si cateodata te uimesc prin felul lor de a se purta.

Credeati ca stiti tot ce se poate despre animalutul vostru de companie? Cititi in continuarea articolului lucruri foarte interesante si mai putin stiute despre pisica voastra.

Toate felinele, atat cele domestice cat si cele salbatice, fac parte din aceeasi familie - Felis Silvestris. Acum intelegem numele a doua personaje din desene animate: Felix Motanul si Sylvester din Tweety.

Julius Ceasar, Napoleon, Henri al II-lea si Charles al XI-lea se temeau de pisici. In schimb, Abraham Lincoln a avut cu el la Casa Alba 4 pisici.

De multe ori, probabil, v-ati alintat pisica in momentul in care toarce “motoras”. Ei bine, aflati ca aceasta afirmatie conform careia pisica toarce ca un motor de masina este adevarata. Frecventa cu care o pisica toarce este aproximativ egala cu frecenta de functionare a unui motor Diesel - 26 rotatii / secunda.

Pisicile, ca si oamenii, prefera un anumit gen muzical, acesta influentandu-le comportamentul si sanatatea.
Lor le place muzica ascultata la un volum incet spre mediu, deoarece nu suporta zgomotele puternice datorita auzului foarte fin sau sunetele inalte, deoarece le cauzeaza agitatie.
In urma unor studii efectuate s-a constatat ca pisicile se apropie de difuzoare cand asculta muzica preferata.

De asemenea, in anul 1930, analizand influenta pe care o poate avea muzica asupra felinelor s-a descoperit ca cea de-a patra octava a notei Sol provoaca pisicilor tinere defecare, iar celor adulte le provoaca excitatie sexuala.

O pisica se poate toaleta aproximativ 5 ore intr-o zi.

Creierul pisicii se aseamana foarte mult cu cel al unui barbat.
Poate de aceea pisicile sunt mai receptive la tonul unei femei decat la cel al unui barbat.

Pisicilor le place sa le vorbesti in soapta.

O pisica nu poate vedea direct sub nasul ei, de aceea ea nu poate gasi bunatatile ce ajung pe jos.
Inainte de a mirosi cu nasul pisicile au un organ numit organul lui Jacobson, localizat in gura, care le ajuta sa miroasa.

Proaspata pisica-mama isi va invata puii sa foloseasca ladita pentru pipi si caca.

Pisicile siameze se nasc albe din cauza caldurii din burtica mamei. Caldura nu lasa ca parul sa se coloreze.

Pisicile au ochii cei mai mari dintre toate mamiferele, iar majoritatea felinelor nu au gene.

Pisicile nu deosebesc culorile, dar au nevoie doar de 1/6 din lumina folosita de om pentru a putea vedea.

Pisicile au 5 gheare la labutele din fata, insa doar patru pe cele din spate.

Pisicile, girafele si camilele sunt singurele patrupede care, atunci cand merg, isi deplaseaza in acelasi timp labele de pe aceeasi parte a corpului, adica intai ambele labe drepte, apoi ambele labe stangi.

In stare normala, de repaus, bataile inimii sunt de aproximativ doua ori mai mari la pisica (110-140 bpm) decat la om (65-70 bpm).

Majoritatea pisicilor au grupa sanguina AB.

Daca pisica voastra a prins un soarece e mai bine sa ii luati premiul castigat, deoarece poate face viermisori de la ei.

Credeati ca numai oamenii pot avea SIDA? Ei bine, aflati ca o forma a acestei boli exista si la pisici.

Zgarietura facuta de o pisica se vindeca cel mai greu, in aproximativ 2 – 3 saptamani.

„Poppa”, motanul din Marea Britania se pare ca a fost cea mai grea pisica. Acesta cantarea 20 kg si a murit in anul 1985. Comitetul de la Guinness World Records nu mai prezinta documente pentru aceste record, de teama ca stapanii sa nu-si indoape pisicile pentru a-l dobori.

Daca pentru noi ciocolata este un delicios dulce, pentru pisici ea poate fi mortala. In ciocolata exista un compus numit teobromina. Acesta este un stimulent cardiac si diuretic puternic, iar consumul lui poate provoca accelerarea necontrolata a ritmului cardiac si pulsul neregulat al pisicii.

La jumatatea anilor 1920, Basil Ionides a proiectat o statuie din lemn sub forma unei pisici negre, numita Kaspar. Aceasta statuie exista si acum in hotelul Savoy din Londra. De asemenea, atunci cand la o masa se aseaza doar 13 oaspeti, pe cel de-al paisprezecelea loc este asezata aceasta statuie pentru a combate piaza rea, servindu-i-se toate felurile de mancare.

In majoritatea magazinelor japoneze, clientii sunt intampinati de o figurina din ceramica, reprezentand o pisica, care isi tine una sau ambele labe ridicate. Aceasta este denumita Maneki Neko. Laba dreapta ridicata are scopul de a atrage banii, iar cea stanga de a atrage clientii.

Speram ca v-a placut articolul si ca, o data cu el v-am ajutat sa va mai imbogatiti putin cultura in materie de feline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu