căutare personalizată

vineri, 4 decembrie 2009

Alegerea unui animal de companie

Indiferent ce fel de animal iti vei alege sa cumperi sau sa adopti, prima data ar trebui sa mergi cu el la veterinar, pentru verificarea starii lui de sanatate si pentru a primi primele sfaturi de ingrijire.
Daca vei alege pasari precum papagalii, perusii, canarii: -pasarile au nevoie de relativ putin spatiu, sunt cuminti si curatenia din casa nu va avea mult de suferit. Pasarile pot devini foarte prietenoase, daca le acorzi atentie, dar pot face si destul zgomot.
Daca vei alege pestii: -pestii sunt destul de usor de intretinut si fara cheltuieli prea mari, in functie de tipul pe care il alegi. Cu toate acestea pentru a-i pastra sanatosi , trebuie sa stii cum sa le pregatesti apa si cum sa le-o schimbi, acvariul lor trebuiesa contina un vibrator caresaajute la curatarea apei, un incalzitor si plate care sa oxigeneze apa, fiindca pestisorii sunt dependenti de mediul lor.
Daca vei alege animalute ca hamsterii, porcusorii de guineea, sau iepurasii: – aceste mici rozatoare cu blanita nu sunt animale pretentioase, dar va trebui sa le faci curatenie in fiecare saptamana. Au nevoie de joaca si de miscare, la fel ca orice alt animal de companie. Cel mai rau pentru ei este sa fie inchisi intr-o cusca si sa zaca uitati acolo.
Daca vei alege o pisica sau un caine: -fiind animale destul de independente, trebuiesc ingrijite si tratate ca atare, pisicile avand un temperament aparte mai ales cand ajung la maturitate, iar cainii avand nevoie de multa miscare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu