căutare personalizată

vineri, 4 decembrie 2009

Care animal traieste mai mult?

V-ati intrebat vreodata care animal traieste cel mai mult? Sau care e animalul care a trait cel mai mult? Majoritatea stim ca cel mai mult traieste broasca testoasa. Oare asa e?


Cel mai longeviv animal din lume este o scoică, descoperită pe coasta Islandei de o echipă de cercetători britanici, care are o vârstă cuprinsă între 405 şi 410 ani, informează BBC.
Ming, după cum a fost botezată molusca, poate oferi detalii despre secretele longevităţii, spun cercetători de la Universitatea Bangor, situată în nordul Ţării Galilor.
Cercetătorii au reuşit să calculeze vârsta moluştei după inelele de pe cochilia ei.
Oficial, potrivit Cărţii Recordurilor, cel mai longeviv animal din lume este o scoică descoperită în 1982, la vârsta de 220 de ani.

Cercetătorii au mai descoperit în urmă cu mai mulţi ani o altă moluscă, la un muzeul din Islanda, care pe atunci avea 374 de ani.
Noua moluscă, botezată Ming după numele dinastiei chineze aflată la putere când s-a născut, era "adolescentă" pe vremea reginei Elizabeth I şi a lui William Shakespeare.

"Inelele de pe cochilie pot oferi o înregistrare a dezvoltării anuale a moluştei, care a variat, în funcţie de climă, temperatura apei şi resursele de hrană", a indicat profesorul Chris Richardson, coordonator al studiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu