căutare personalizată

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Lucruri interesante despre caini

Dupa un articol dedicat pisicilor si lucrurilor interesante despre ele a venit vremea celor mai buni prieteni ai omului – cateilor. Companionii de viata si cei mai buni prieteni ai nostri ne surprind in fiecare moment al zilei prin diverse lucruri pe care le fac.

Cititi in continuarea articolului lucruri interesante despre caini, lucruri pe care cu siguranta nu le-ati aflat pana acum.

V-ati gandit vreodata cati bani ati cheltuit pana acum cu intretinerea si ingrijirea prietenului vostru – catelul? Ei bine, aflati ca doar pana la varsta de 10 ani pentru cresterea lui ati scos din buzunar, in medie, 15.000 de ron (150.000.000 lei vechi). Surprinzator, nu?

Stiati ca doar in Statele Unite exista aproximativ 60 de milioane de caini? Tot in SUA, 15 oameni mor in fiecare an din cauza muscaturilor cainilor.
Va vine sa credeti ca in anul 2002 cainii au omorat mai multi americani decat a omorat Marele Rechin Alb in ultimii 100 de ani?
Toti cainii sunt descendenti ai lupilor care au trait in Asia de Est cu 15.000 de ani in urma.

In fiecare an, in Italia are loc o petrecere a cainilor, unde proprietarii isi pot “invita” cainii la dans.

30 % dintre americani recunosc ca vorbesc cu cainii lor, iar cand sunt plecati de acasa, le lasa mesaje pe robotul telefonului.

87 % dintre proprietarii de caini declara ca in momentul in care ei se uita la TV, cainii se cuibaresc langa ei pe canapea sau la picioarele lor.

Studiile au aratat ca, in general, cainii crescuti la oras traiesc cu 3 ani mai mult decat cei crescuti la tara.

Cainii pot fi antrenati sa anticipeze o criza de convulsii epileptice.

Stiati ca…?

Ogarul Irlandez este unul dintre cainii cu cea mai mica speranta de viata – 7 – 8 ani. De asemenea, tot el este cel mai mare caine din lume. Border Collie este unul dintre cei mai inteligenti caini, iar cel mai putin inteligent este Ogar Afghan.

Bloodhound-zii au fost folositi ca si caini de vanatoare incepand cu anii 1600.
Basenji este singurul caine din lume care nu latra.
Cel mai rapid caine este Ogarul Englez care poate atinge viteza de 67 km / ora.

Domnul Jeffries este  un Basset Hound care are cele mai mari urechi din lume. Urechile lui au o lungime de 29.5 centimetri si sunt asigurate pentru suma de 47.800 $.

Pixie, o femela Husky Siberian a fatat 7 pui, dintre care unul a avut culoarea verde deschis.

Cainii dalmatieni nu au nici o pata pe ei in momentul in care se nasc. In realitate, acestor caini le apar petele pe masura ce inainteaza in varsta.

Cainii si pisicile, la fel ca si oamenii, pot fi dreptaci sau stangaci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu